Inspiratiesessies voor beslissers

INSPIRATIESESSIES VOOR BESLISSERS

LEIDINGGEVENDEN ZOEKEN VERDIEPING

 

Om Triodin’s inside-out filosofie te verspreiden en verder te verdiepen, kwamen we op het idee om een reeks van inspiratiesessies voor beslissers te organiseren. Dit idee kon bij navraag aan mogelijke deelnemers op veel enthousiasme rekenen. Blijkbaar is er sterke behoefte aan inspiratie en verdieping bij beslissers. De opzet om dit met een min of meer vaste en kleinere groep in een reeks van sessies te doen, geeft ook ruimte voor échte verdieping en reflectie. Adrie van Bragt, COO van Neways, was de gastspreker tijdens deze eerste bijeenkomst.

 

De eerste sessie had afgelopen juni plaats met als thema “Wat betekent Inside-out Lean strategy voor mij als beslisser?” Daarin introduceerde Marc Gerrits het cultuurveranderingsmodel van Ken Wilber. Dat model maakt in vier kwadranten visueel hoe cultuurverandering effectief is te realiseren. Het in kleine groepen nagaan welke activiteiten men zelf hierin ontplooit, leverde mooie discussie en inzichten op.

Als gastspreker nam Adrie van Bragt de groep mee in zijn ontdekkingsreis op het gebied van het creëren van de winnende cultuur bij Neways Electronics NV. Daarin schepte hij enerzijds een beeld van de veelzijdigheid van cultuurverandering maar zette hij ons ook weer met beide benen op de grond. Dit met de simpele maar oh zo belangrijke boodschap van succes door bestaande dingen te blijven herhalen en ze daarmee steeds beter te doen.

De deelnemers aan de eerste sessie waren enthousiast en hebben aangegeven graag door te willen gaan met verdieping op het vlak van leiderschap bij het continu verbeteren van je organisatie. De volgende sessie is alweer in de maak. We willen de groep zoals gezegd compact houden, maar ben je als leider van een organisatie(deel) geïnteresseerd in deelnemen, laat het dan even weten via het contactformulier op onze website of een e-mail aan info@triodin.nl.

Adrie van Bragt krijgt als bedankje zijn ‘Triodin Orange Belt’ uitgereikt