Orangeworks

triodin_logo_orangeworksOrangeworks

Verhuizen, leveren en verbeteren kan wél tegelijk!

Orangeworks is al sinds 1970 succesvol in het oplossen van uiteenlopende klantvragen gericht op foodprocessing. Het bedrijf engineert en bouwt procesinstallaties voor binnen- en buitenland. Daarbij worden modules, skids, RVS tanks tot hele systemen en productielijnen ontwikkeld voor een breed scala aan processen zoals smelten, koken, koelen, mixen, dispergeren, polishen en coaten. Orangeworks bestrijkt het project van A tot Z: ontwikkelen, produceren en installeren. Dergelijke complexe projecten vergen nogal wat stroomlijning in een organisatie. Zeker als je dan in de zomer van 2019 ook nog eens het hele bedrijf oppakt en verhuist terwijl de ‘winkel gewoon open blijft’.      

Orangeworks startte in 1970 onder de naam Staalwerk en was tot voor kort gevestigd in Mill en Veghel. Door forse groei werd het dit jaar tijd om een grotere jas aan te trekken en daarvoor werd in Oss, op bedrijventerrein Vorstengrafdonk een nieuw modern pand gebouwd. Behalve dat deze ‘jas’ een stuk ruimer valt, biedt de nieuwbouw ook meer gelegenheid tot efficiënter samenwerken, meer kennisuitwisseling en flexibeler produceren.

triodin_orangeworks_poenk_pg2rBestaande processen zomaar in een nieuw pand zetten, leidt niet automatisch tot procesverbeteringen. (Ja, er ontstaat wel beweging en het biedt wél een unieke kans!). Orangeworks heeft bovendien de ambitie om succesvol en vlot door te blijven ontwikkelen. Daarom is begin 2019 een Continu Verbeterprogramma gestart, gericht op de versterking van de projectorganisatie en interne communicatieprocessen. Managing Director Koen Verstegen zag vanaf het begin daarbij de waarde van de gecombineerde aanpak op zowel proces als gedrag. De Triodin formule P x G² = R werd dan ook snel eigen gemaakt. Want Resultaat volgt alleen als naast de Procesverbetering de kracht van verandergericht Gedrag als hefboom positief wordt ingezet.

POENK Overlegstructuur
Omdat Orangeworks werkt met een projectstructuur maar tegelijk ook een steady flow van OEM productie kent, biedt POENK uitkomst als hét middel om de overlegstructuur zo overzichtelijk en doelgericht mogelijk te maken. De uitdaging binnen een organisatie die je in klassieke zin zou kunnen beschrijven als een matrix is altijd de afstemming tussen de proces-as en de project-as. Lijnmanagers en Projectmanagers en hun doelen moeten ‘in sync’ zijn. Orangeworks houdt de lijnen liefst zo kort mogelijk en om zo flexibel mogelijk om te gaan met opdrachten is de wens om ook zo flexibel mogelijk georganiseerd te zijn. Geen stugge harkjes, geen overdaad aan formele, urenlange overleggen maar daadkrachtige, doelgerichte en efficiënte meetings om samen de klus te klaren.

Door POENK in te zetten blijft het totaalplaatje overzichtelijk, zowel binnen het MT, de projectteams als proces overstijgend en zijn de aandachtspunten voor ieder POENK overleg hetzelfde en eenduidig: Health & Safety, Klanttevredenheid, Procesefficiency en Teamresultaten. Iedereen draagt binnen zijn of haar team(s) zichtbaar bij aan de bedrijfsdoelen.

triodin_orangeworks_poenk


Verbetergedrag ook meeverhuizen

Een verbeterprogramma draaien terwijl, bij wijze van spreken (en op de laatste dag ook letterlijk), de werkbanken onder je vingers vandaan worden getrokken, is enerzijds heel uitdagend en tegelijk eigenlijk business as usual. Het gaat namelijk volledig over dat wat er toe doet: maximale waarde creëren voor je klant en voor elkaar. De uitdaging zit hem er vooral in de stroom aan ideeën te kanaliseren en te verenigen.

triodin_orangeworks_5sEen verhuizing biedt allerlei mooie kansen en is, als je bijvoorbeeld aan de slag gaat met 5S, een prachtig blank canvas. Alle wilde ideeën komen dan langs, maar zaak is de strategische doelen te blijven volgen en procesgericht te blijven denken. Bovendien werkt 5S ook alleen als nut en noodzaak bij iedereen duidelijk zijn.

Een verhuizing is een forse verandering voor veel medewerkers en veranderingen in de ‘manier waarop we dingen doen’ op de werkplaats vraagt begrip en draagvlak. De gedragscomponent komt hier sterk om de hoek kijken, want 5S bijvoorbeeld is net zoveel een gedragsmethode als een praktische tool. De maak- of breekfactor is daarbij het leiderschap, zowel formeel als informeel, om de handen op elkaar te krijgen. De nieuwe jas moet niet alleen groter zijn maar ook wel daadwerkelijk fijner zitten en beter passen.

Nu de verhuizing achter de rug is, wordt direct doorgepakt en laat Orangeworks in eigen huis zien hoe succesvol het is in het opleveren van turn-key projecten. Dit keer de totale eigen bedrijfsvoering als project, inclusief het continu verbeteren!

 

triodin_orangeworks_pandtriodin_logo_orangeworks