In veel branches is het erg druk en staan leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en doorlooptijden onder druk. Daarbij wordt heel vaak geklaagd over het gebrek aan personeel om al het werk te kunnen verrichten. Na decennia van meer mensen in de processen pompen (‘domme groei’), is het nu tijd voor ‘slimme groei’; werken aan een hogere productiviteit, meer halen uit de middelen die je hebt, van harder werken naar slimmer werken.

Continu verbetercultuur

Stap 1 op weg naar een hogere productiviteit is het elimineren van verspillingen die in je processen zitten, of daar in de loop der jaren zijn ingeslopen. Het in kaart brengen van je processen, het vinden van die verspillingen, het zoeken van de échte bronoorzaken van problemen, het vinden en met draagvlak en commitment implementeren van oplossingen is de basis. Maar wel vanuit een goede visie, strategie, doorvertaalde concrete doelen en een betrokken werkvloer. Daar is inspirerend leiderschap en effectief gedrag voor nodig. Alleen dán blijven resultaten op niveau, zakken niet meer weg, sterker nog: het verbeteren gaat continu door.

Triodin is gespecialiseerd en zeer ervaren in het begeleiden van uw pad op weg naar een continu verbetercultuur, met alles erop en eraan: inzet van procesverbetertools, ontwikkeling van leiderschap en coaching op effectief gedrag.

Klik HIER als u meer wilt weten over onze succesformule, en klik HIER als u meer wilt weten over onze High Five aanpak.

 

triodin_PxG2=R

 

Technologische hulpmiddelen

Als stap 2 kunnen die gestroomlijnde processen nog een extra productiviteitsboost krijgen door de inzet van de juiste moderne technologische mogelijkheden, zoals operator support systemen, co-bots, robots etc. Ook hier gelden overigens dezelfde cruciale succesfactoren om er een succes van te maken. Veel te vaak staan robots werkeloos in de hoek, omdat de implementatie niet op de juiste manier is gedaan.

Triodin heeft een 5-stappen aanpak ontwikkeld om robots en co-bots op een duurzaam succesvolle manier in uw processen te implementeren als volgende procesontwikkelslag. Daarvoor hebben we in ons netwerk specialistische partners zoals technology providers en system integrators.

Klik HIER als u meer wilt weten over onze 5-stappen aanpak voor een succesvolle implementatie van technologische productiviteitstools.

triodin_mens_robot_samenwerking

Kortom

Wat ons betreft mogen ondernemers pas klagen over personeelstekort als ze succesvol stap 1 en 2 hebben doorlopen. Eerst uw productiviteit naar een ‘next level’, dan pas beoordelen of er wel meer mensen in uw proces nodig zijn. Van hectiek en drukte, naar flow en rust. Dát is pas slimmer werken.

Quick scan ‘personeelstekort of niet’

Onze quick scan ‘personeelstekort of niet’ begint met het echt goed begrijpen wat de behoefte is van de klant. Gegeven de klantwaarde worden de verspillingen in je proces zodanig geïdentificeerd dat het aantal te reduceren FTE helder wordt. Vervolgens wordt het concrete verbeterplan gemaakt waarin duidelijk wordt wie, wat, wanneer gaat doen om het gewenste resultaat te boeken.

Met de quick scan ‘personeelstekort of niet’, krijgt u dus onderbouwd inzicht in:

  • uw verborgen capaciteit (ofwel de potentiële productiviteitswinst)
  • met hoeveel FTE u uw personeelstekort kunt verminderen
  • welke verbeteracties de productiviteitswinst gaan opleveren
  • wat het praktische verbeterplan is om direct met de verbeteracties aan de slag te gaan

Het quick scan programma ziet er als volgt uit:

  • dag 1:  2 ervaren consultants komen 1 dag bij u op locatie om de quick scan uit te voeren
  • dag 2:  uitwerking conclusies van de quick scan en het opzetten van het voorstel verbeterplan
  • dag 3:  terugkoppeling van quick scan en voorstel verbeterplan

ACTUELE AANBIEDING

Nu 2023 net begonnen is, bieden we het eerste kwartaal van dit jaar deze quick scan nu met bijna 23% korting aan van €4.800 voor €3.700!

Geïnteresseerd?
Bel ons dan direct op 040-292 78 55 of klik op de contactbutton bovenaan deze pagina of hieronder.

Eerst meer weten?
Wilt u hier meer over weten of er samen eens vrijblijvend over sparren? Neem dan even contact met ons op via de contactpagina, of direct met Edwin van der Weele (weele@triodin.nl, 06-52 60 39 51).

Wilt u meer weten?

Wilt u onze nieuwsbrieven ontvangen?

(max 3 of 4x per jaar)

Direct inschrijven voor onze High Five Lean Experience?

Lean certificering zonder winstoogmerk?