High Five Lean Experience

Actiegericht leren

triodin_h5le_1“Leerzaam”, “hoge fun-factor”, “goede Lean introductie”, “nieuwe inzichten bij mezelf en mijn collega’s”, “inzicht in verspillingen”. Een aantal van de vele reacties die we na onze High Five Lean Experience (H5LE) van onze klanten ontvangen. Van hightech productiebedrijf tot wooncorporatie, iedere klant heeft zijn eigen uitdagingen als het gaat om het verbeteren van de eigen productie- en/of ondersteunende processen. Met als doel natuurlijk het verhogen van de klantwaarde en minstens zo belangrijk; de waarde voor de medewerkers.

De wens om continu te verbeteren is voor onze klanten vaak een aanleiding om te zoeken naar een manier om Lean basisprincipes pragmatisch en met een hoge ‘fun-factor’ te introduceren. Zo’n introductie verzorgen we meerdere malen per maand met onze H5LE. Deze hands-on workshop geeft in een dag tijd niet alleen inzicht in deze Lean basisprincipes, maar minstens zo belangrijk geeft het ook inzicht in groepsdynamiek, vertoond gedrag en leiderschap.

In ons eigen ‘mini-fabriek’ in ons kantoor in Best, wordt in een aantal rondes een echt product (boost pump van een autogassysteem) geassembleerd. Daarmee simuleren we de dagelijkse gang van zaken en de problemen waar de meeste van onze klanten tegenaan lopen. De H5LE is een workshop die door de juiste en passende aandachtspunten toe te voegen, altijd als heel klantspecifiek wordt ervaren.

triodin_h5le_4Tussen iedere productieronde voeren we op een gestructureerde manier verbeteringen door. Bij deze verbeteraanpak ligt de nadruk op het invoeren van de Lean principes met de PDCA-cyclus. Door deze exercitie meermaals te doorlopen ervaren deelnemers direct hoe groot de impact is van een gestructureerde verbeteraanpak.

De H5LE wordt door de deelnemers ieder op hun eigen manier ervaren. Door in de training bepaalde klantspecifieke accenten aan te brengen, merken we dat altijd de paralellen met de dagelijkse praktijk bij onze klanten goed te trekken zijn. De ene deelnemer geeft aan meer kennis te hebben gekregen in de Lean basisprincipes en verspillingen, de ander ziet juist de toegevoegde waarde in onze gestructureerde aanpak van het verbeterproces.

triodin_h5le_3Naast de procesgerichte aspecten, wordt ook stil gestaan bij de PxG2=R aanpak die Triodin kenmerkt. Welk gedrag draagt bij om continu verbeteren te laten slagen, en welk gedrag is juist niet gewenst in een team of organisatie die het iedere dag een beetje beter wilt doen. Hierin zorgen we voor een veilige omgeving waarin we groepsdynamiek en gedrag van medewerkers en/of leidinggevenden bespreekbaar maken. Aangezien we te allen tijde uitgaan van de goede intentie van mensen, wordt het geven en ontvangen van feedback op de samenwerking als erg waardevol ervaren door de deelnemers.  Bijkomend voordeel is dat we tijdens zo’n H5LE-dag onze klanten goed leren kennen, en zij ons. Zelf zeggen we dan ook: “de High Five Lean Experience liegt nooit!”

Meer weten over de mogelijkheden voor u?

Kijk op:  High Five Lean Experience
Email naar:  info@triodin.nl
Of bel:  040-292 78 55

triodin_hfle_2