Continu verbeteren en duurzaamheid

Meer vliegen in één klap

Actueel en urgent thema

Duurzaamheid is een actueel en urgent thema. Klantwaarde is vaker afhankelijk van hoe producten en diensten tot stand komen en de footprint die ze achterlaten. Klanten stellen eisen aan de keten op het gebied van duurzaamheid en circulariteit, nationale en Europese overheden komen met wetgeving (zie hieronder). Eindgebruikers kiezen vaker voor duurzame producten, er bestaat een snel groeiende voorkeur voor het maken van duurzame keuzes.

Bedrijven zelf formuleren ook vaker ambities om een positieve wending te geven aan hun maatschappelijke en ecologische impact, ten behoeve van de leefomgeving, maar evengoed om de toekomstige bedrijfswaarde voor medewerkers, aandeelhouders, investeerders en klanten te kunnen versterken.

triodin_circular_economy_action_plan

Goals ‘European Circular Economy Action plan’:

  • Make sustainable products the norm in the EU​
  • Empower consumers and public buyers​
  • Focus on sectors that use most resources and where potential for circularity is high such as: electronics and ICT, batteries and vehicles, packaging, plastics, textiles, construction and buildings, food, water and nutrients​
  • Ensure less waste​
  • Make circularity work for people, regions and cities​
  • Lead global efforts on circular economy
Duurzaamheid inpassen in verbetertrajecten

Dit kan een hele opgave lijken, maar de toe te passen principes zijn zeker niet nieuw. Sterker nog: circulariteit is relatief eenvoudig in te passen in veel bestaande continu verbetertrajecten. Over de as van Reduce – Reuse – Recyle  en soms ook Rethink/Redesign (zie afbeelding hieronder) kunnen slagen gemaakt worden om niet alleen negatieve ecologische impact te verminderen, maar tegelijkertijd de klantwaarde én de economische waarde voor het bedrijf zelf te vergroten.

Triodin ondersteunt bedrijven bij het geborgd verbeteren van de ecologische waarde in balans met de financiële, de sociale én de klantwaarde van uw onderneming, door een combinatie van concrete procesverbeteringen en coaching op effectief gedrag en inspirerend leiderschap.

triodin_circulariteitsladder
Aanbod

Neem via de contact-knop hierboven of hieronder contact op voor een vrijblijvend ‘waardevolle aanpak op maat’ gesprek.

Of maak gebruik van de mogelijkheid tot een gratis ‘Strategy Meets Result’ (SMR) sessie waarin de beslissers van jouw bedrijf samen met een ervaren team van Trodin-medewerkers aan de slag gaan om de topics op het gebied van duurzaamheid binnen jullie organisatie te vertalen naar een concrete verbeteraanpak en praktische handvatten.

Meer weten, vrijblijvend gesprek, SMR-sessie?