Insights Discovery Full Circle

Hoe ervaren anderen jouw persoonlijke stijl?

Het basis Insights Discovery gedragsprofiel is een hulpmiddel dat we al jaren dankbaar inzetten bij persoonlijke en team ontwikkeltrajecten. Het biedt een reflectie op je eigen gedragsvoorkeuren en geeft je inzicht in je persoonlijke stijl en effectiviteit. Sinds kort is Triodin ook gekwalificeerd om te werken met Discovery Full Circle (DFC). Dit profiel gaat nog een stap verder door je inzicht te geven in hoe anderen jouw voorkeuren en gedrag ervaren.

Goede, sterke onderlinge verhoudingen binnen teams zijn de sleutel tot het succesvol behalen van resultaten in organisaties. Inzicht in elkaars voorkeursstijlen maakt het mogelijk om als team effectiever, constructiever en productiever samen te werken.


360 GRADEN FEEDBACK

Discovery Full Circle is een hulpmiddel dat je 360 graden feedback geeft op een dusdanige manier dat het je stimuleert om de onderlinge relaties in je team te versterken. Het geeft waardevol inzicht in hoe teamleden elkaar zien en welke verschillen er zijn tussen het eigen Discovery profiel (op basis van zelfreflectie) en de perceptie van anderen. Door middel van een teamworkshop gecombineerd met 1 op 1 gesprekken leer je hoe anderen jou waarnemen en plaatsen op het Insights wiel.

Discovery Full Circle:

  • Bouwt voort op de positieve kleurentaal om voorkeuren in kaart te brengen, waardoor gedrag op een niet beoordelende en niet bedreigende manier besproken kan worden;
  • Geeft je zowel individuele als groep-feedback vanuit maximaal 12 respondenten;
  • Biedt een waardevol handvat om je persoonlijke effectiviteit verder te ontwikkelen;
  • Is een effectief middel om op een veilige wijze feedback te geven en te krijgen, conflicten te managen en elkaars percepties uit te dagen en daarmee als team sterker te worden.


VOOR WIE IS DFC BEDOELD?

Discovery Full Circle is waardevol voor iedereen die een ontwikkelstap wil maken in samenwerking. Je eigen perceptie zal namelijk nooit precies gelijk zijn aan die van anderen. Zelfs in de meest effectieve teams zijn soms nog zaken die onuitgesproken blijven of zich moeilijk laten beschrijven. DFC is bruikbaar in een heel scala aan situaties. Denk bijvoorbeeld aan:

  • bestaande teams die moeite blijven houden met effectief verbinden met elkaars voorkeuren;
  • nieuwe of samengevoegde teams die productieve onderlinge relaties willen opbouwen;
  • service teams die willen weten hoe zij door hun (interne of externe) klant worden gezien.


MEER WETEN OF INTERESSE?

Ben je geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden in jou of jullie situatie? Of wil je er gewoon nog wat meer van weten? Dan brengen we je graag in contact met één van onze DFC-specialisten. Laat even een berichtje achter via het contactformulier op de website, of stuur een e-mail aan info@triodin.nl. Dan nemen we contact met je op.

Licensed Practitioners of Insights Learning & Development Ltd
Insights, Insights Discovery and Insights Wheel are registered trademarks © Andrew Lothian 2003 Dundee Scotland All Rights Reserved