Nedinsco, Venlo

Continu verbeteren om ambities te realiseren

Zowel in de vorige als deze nieuwsbrief vertelden we over de vierdaagse training ‘continu verbeteren op de werkvloer’ in het kader van de subsidieregeling ‘Nederland leert door’, in samenwerking met GBT Opleidingen. Nedinsco in Venlo is zo’n organisatie die gebruik heeft gemaakt van deze mogelijkheid. Nedinsco is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van opto-mechatronische systemen. Door state-of-the-art producten te maken, biedt Nedinsco haar klanten zichtbaarheid, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. Het betrokken MT van Nedinsco is van mening dat door het verder ontwikkelen van verbetervaardigheden en continu verbeteren écht te borgen in de organisatie een belangrijke bijdrage kan worden geleverd aan het behalen van haar ambities.

triodin_nedinsco_venlo

In die training ‘continu verbeteren op de werkvloer’ wordt de basis van continu verbeteren uitgelegd en op een interactieve wijze (o.a. met processimulatie) ontwikkelen deelnemers verbetervaardigheden die zij gaan inzetten binnen hun eigen organisatie. Op basis van de visie van het MT van Nedinsco hebben in het afgelopen half jaar 6 groepen de training met succes doorlopen waarbij een groot gedeelte van de deelnemers op eigen initiatief ook deelnam aan de Lean Orange Belt certificering via het Lean Certification Platform.

Een ander mooi resultaat is dat er maar liefst 18 praktische verbeterinitiatieven (niveau A4) zijn gestart vanuit de deelnemers. Sommigen daarvan zijn reeds afgerond, anderen vinden opvolging onder begeleiding van het ‘verbeterstuurteam’ bij Nedinsco en Triodin.

De ambitie van Nedinsco liegt er niet om! De volgende stappen in het continu verbeteren worden reeds overwogen in partnership met Triodin. Wordt vervolgd!

triodin_nedinsco_werkvloer
triodin_nedinsco_oog_voor