Beter (samen)werken met robots en cobots

Robots effectief inzetten in uw proces.

Overweegt u (net als vele anderen!) om moderne technologie zoals robots en cobots in uw productie- of assemblagelijnen te implementeren? Succesvolle implementatie van deze veelbelovende technologie en het bereiken van duurzaam verbeterde resultaten hangt af van de antwoorden op een aantal cruciale vragen.

CRUCIALE VRAGEN

 • Wat zijn de issues, en hoe zijn de hieruit voortkomende doelen gelinkt aan uw strategie?
 • Wat is de verbeteropdracht en wie pakt welke rol in het traject?
 • Wie vormt het multifunctionele verbeterteam om met deze opdracht aan de slag te gaan?
 • Hoe worden medewerkers actief betrokken bij probleem- en oorzaakanalyse?
 • Hoe worden medewerkers actief betrokken bij het bedenken van passende oplossingen?
 • Is de benodigde kennis van zowel de technologie als het change management beschikbaar?
 • Hoe gaan we medewerkers de robotisering als geweldige ondersteuning laten ervaren?
 • Wat is er nodig om een first time right opstart van het gerobotiseerde proces te garanderen?
 • Hoe houdt het team zicht op de resultaten en stuurt ze bij; zijn we ‘in control’ en wat moet/kan er nóg beter?
 • Waarmee ondersteunen we leidinggevenden en medewerkers om effectief gedrag en optimale samenwerking te bewerkstelligen?

5-STAPPEN AANPAK

In lijn met de overtuigingen en leidende principes van de Triodin-aanpak, gebaseerd op vele jaren praktijkervaring met het succesvol implementeren van procesverbeteringen, is  een 5-stappen aanpak ontwikkeld voor uw robotiseringsvraagstukken:

triodin_cobot_robot
 1. Uitvoeren Quick Scan
  Wat zijn de concrete issues die opgelost moeten worden, is robotisering daarvoor een effectieve maatregel, eerste inschatting van het besparingspotentieel.
  > go/no-go
 1. Uitvoeren uitgebreide Opportunity Scan
  Opstellen van een SMART current en future state van het beoogde deel van het productieproces, pilot bepaling, concreet besparingspotentieel, inschatting investering en kosten conceptfase.
  > go/no-go
 1. Concept development
  Detailuitwerking en voorbereiding van proces, technologie, systeemintegratie en change management, resulterend in een robotiserings- en systeemintegratieconcept, uitgewerkte business case, change management plan.
  > go/no-go
 1. Implementatie
  Projectmatige uitvoering van proces, technologie, systeemintegratie en change management, technische realisatie door specialisten, coaching op gedrag en leiderschap, resulterend in een verbeterde productielijn en een team dat met plezier werkt.
 2. Service & after care
  Regulier onderhoud en nazorg op technologie en systeem, reguliere auditering en nazorg op gedrag en leiderschap, resulterend in geborgde verbeterresultaten.

Door deze aanpak loopt de rode draad van betrokkenheid van zowel de leiding als de collega’s op de werkvloer, om eigenaarschap en draagvlak voor de gekozen oplossing te garanderen. Triodin is uw verbeterpartner op het vlak van first time right effectieve robotisering, en heeft in haar netwerk specialistische partners zoals technology providers en system integrators.

Graag maken we samen met u een doorslaand succes van uw robotiseringsvraagstuk. Met enthousiaste en betrokken medewerkers, en eigenaarschap op de juiste plek!

Samen laten we robotisering écht werken!
Samen hier eens vrijblijvend over sparren? Klik HIER. Op korte termijn is op deze plek hierover ook een whitepaper te downloaden.

Wilt u een voorstel op maat?

Wij verrassen u graag